Kontakta oss

Kontakta oss, vi hjälper dig gärna.

Fyll i kontaktformuläret, ring eller maila - vi svarar så fort vi kan.

Tack! Din förfrågan har skickats!
Oouch! Something went wrong.
vanliga frågor & svar

Du har frågorna, vi har svaren.

Kan jag som brukare själv välja vilka assistenter jag vill ha?

Ja du väljer vem du vill ha som arbetar med dig och detsamma gäller ifall du har en anhörig/vårdnadshavare. Som kund hos oss upprättar vi tillsammans en genomförandeplan och en uppgiftsfördelning där vi går igenom hur du vill att uppdraget skall utformas utifrån dina behov och önskemål.

Kan man få hjälp att ansöka om personlig assistans?

Självklart hjälper vi till med hela processen oavsett om du redan har ett beslut och vill överklaga eller ska söka assistans första gången

Krävs utbildning för att arbeta som personlig assistent?

Nej det finns inga krav på att ha en specifik utbildning för att arbeta som personlig assistent. Men det kan absolut vara en merit, en del uppdrag kräver mer erfarenhet och kunskap än andra då behoven varierar.

Hur länge har Animo Assistans varit verksamma?

Animo Assistans Grundades 2010 och har haft tillstånd från IVO att bedriva Personlig assistans sedan dess.

Hur gör jag för att ansöka om personlig assistans?

Du ansöker om personlig assistans antingen hos din kommun eller hos Försäkringskassan. Självklart hjälper vi dig med ansökningen och allt som hör till.

Hur gör jag för att bli kund hos er?

Första steget är att ta kontakt med någon av oss som jobbar på kontoret. Sedan går vi tillsammans igenom era behov och vad vi kan erbjuda.

Hur gör jag för att bli kund hos er?

Första steget är att ta kontakt med någon av oss som jobbar på kontoret. Sedan går vi tillsammans igenom era behov och vad vi kan erbjuda.

Vad är personlig assistans?

Personlig assistans innebär att ett antal personer hjälper dig med sådant som du inte kan göra själv. Assistenterna hjälper dig med det som kallas grundläggande behov och andra personliga behov. Målet med insatsen är att du ska kunna leva som andra. Stödet ska vara personligt utformat och du har rätt att välja vem som ska arbeta som personlig assistent, när du får stödet, hur det ska utföras och vem som ska vara arbetsgivare för assistenterna

Vilka är de grundläggande behoven?

Andning,personlig hygien, intagande av måltider klä av och klä på dig (inte ytterkläder) kommunikation med andra och annan hjälp som förutsätter ingående kunskaper om dig som person.

Vad räknas som andra personliga behov?

Andra personliga behov kan vara fritidsaktiviteter/träning, umgås med släkt och vänner, utföra ett arbete, utöva föräldraansvar, hushållsarbete, vara delaktig i samhället och så vidare.

Vem kan får personlig assistans?

* Du kan få assistansersättning om du omfattas av lagen om stöd och service (LSS) * Har en stor och varaktig funktionsnedsättning * Inte har fyllt 65 år när du ansöker * Är försäkrad i Sverige.

Vad krävs för att få assistans av Försäkringskassan?

Det är när du behöver hjälp mer än 20 timmar per vecka för de grundläggande behoven som du kan få assistansersättning från Försäkringskassan. Om du får assistansersättning för de här behoven kan du också få ersättning för fler personliga behov.